Odmor u netaknutoj prirodiPRIRODNE ZNAMENITOSTI

 Zaštičeni krajolik Kamačnik

Zaštićeni krajolik svojim prirodnim ljepotama pobuđuje pozornost već dugi niz godina. Kroz njegovu slikovitu sutjesku izgrađen je 1961. godine pješački put, drveni mostići i galerije. Kamačnik je svoju sutjesku usjekao u masiv Velike Kapele i ulijeva se u rijeku Dobru rušeći se manjim slapom budući je na ulazu u kanjon pregrađen jazom i ujezeren. Izvor Kamačnika tipičan je kraški, pri čemu voda do izvora dolazi iz potopljenog špiljskog kanala. Na samom ušću smješten je ugostiteljski objekt "Kamačnik" koji posjetiocima nudi odmor uz domaću prehranu i piće. Mjesto je brojnih zabavnih zbivanja tijekom cijele godine. Do samoga ušća može se doći automobilom ili autobusom, a blizina željezničke postaje na samo 50 m od kanjona također je idealna za dolazak.
Litorić i vidikovac Orlove stijene

U prekrasnim šumskim predjelima nedaleko Vrbovskog (7 km) nalazi se izletište "Litorić" na nadmorskoj visini preko 700 m. Tu je smještena i atraktivno uređena lovačka kuća - šumarije Vrbovsko. Uređen prostor za nogomet, roštilj i boćanje, uz mogućnost planinarenja (Goranski planinarski put), i biciklizma idealan je spoj aktivnog odmora u prirodi. Lovci također mogu uživati u nekoliko natkrivenih čeka sa kojih se dočekom lovi najveći lovački trofej - medvjed. Na udaljenosti svega 4km od Litorića nalazi se vidikovac "Orlova stijena" sa koje se širi pogled na prekrasnu dolinu rijeke Kupe te sela susjedne Slovenije. Prigodom boravka na Orlovim stijenama planinari mogu u svoje bilješke utisnuti i žig ovog vidikovca.
Rijeka Dobra

Kroz područje Vrbovskog protječe u dužini od 22 km. Dobra je rijeka izrazite privlačnosti, ljepote krajolika, raznolikosti obala i korita, čistoće i bistrine vode. Kroz područje Vrbovskog protječe u dužini od 22 km. Dobra je rijeka izrazite privlačnosti, ljepote krajolika, raznolikosti obala i korita, čistoće i bistrine vode. Obzirom da je rijeka Dobra stanište plemenite ribe, prvenstveno potočne i kalifornijske pastrve, pruža mogućnost većeg sportskog i turističkog korištenja. Mogućnost pecanja potočne i kalifornijske pastrve, lipljana i mladice uz ribolovnu dozvolu.

Rijeka Kupa
- Vrbovsko
Istinska "Goranska ljepotica" kroz područje Vrbovskog protječe u dužini od 25 km. Zbog svog atraktivnog, dinamičnog izgleda omogućuje održavanje niza sportskih takmičenja. Kupa - istinska "Goranska ljepotica" kroz područje Vrbovskog protječe u dužini od 25 km. Zbog svog atraktivnog, dinamičnog izgleda omogućuje održavanje niza sportskih takmičenja. Za vrijeme ljetnih mjeseci ugodna temperatura vode privlači mnogobrojne kupače i kanuiste. U mjestu Klanac na državnoj cesti Zagreb-Rijeka odvaja se put prema kupalištu na ovoj rijeci. Mjesta gdje se može kupati su: Blaževci-malogranični prijelaz, Riblje kod Severina na Kupi te već spomenuti Klanac. Kao i na rijeci Dobri postoji mogućnost sportskog i rekreativnog ribolova.  
Čogrljevo jezero - Moravice

Na Lujzijani i željezničkoj pruzi prema Rijeci svega 8 km od Vrbovskog, nalaze se Moravice (do 1919. g. Komorske Moravice). To staro goransko naselje opustjelo za vrijeme Turskih provala obnovljeno je i naseljeno izbjeglicama već koncem 16. st. Naselje doživljava potpuni preobražaj izgradnjom željezničkih stanica između Karlovca i Rijeke. Stanovništvo je mahom prihvatilo zanimanja vezana uz željeznicu što je ostavilo dubok trag do danas. Izvor "Čogrljevog jezera"- sačinjava pet malih izvora, koji se slijevaju u jezero.Na jezeru je slap "Vede" koji je nekad korišten za pogon male pilane i mlina, koji su danas u derutnom i zapuštenom stanju. Samo Čogrljevo jezero je smješteno uz rub crnogorične šume koja mu za ljetnih mjeseci daje posebnu svježinu i mir. Oko jezera, uz rub šume, postoji šetnica sa koje se može promatrati ljepota jezera,mogu se obići i sami izvori, a ako ste strpljivi i oštrog oka vidjet ćete i najljepšu stanovnicu jezera - potočnu pastrvu.
 

FOTO GALERIJA

Pogledajte fotogalerije naše kuće i okučnice

više


KALENDAR

Ovdje možete pogledati slobodne termine.

više


PREPORUČUJEMO

Ukoliko ste željni avantura ili dobre hrane imamo nekoliko atraktivnih ponuda za vas.


Paintball park Vrata

Gorski Tok

 


Kulturne znamenitosti


Povijesne znamenitosti


Ostale znamenitosti